Farm to Table

Her på Hemsedal Cafe serverer vi mat med fokus på kortreiste og økologiske råvarer. Alle i vårt team jobber for å skape en minnerik opplevelse for gjestene våre. Vi er stolte av å kalle oss en Farm to Table Restaurant.

Hva er Farm to Table? På midten av 1950 tallet kom de fleste matvarer tørket, frossent eller på boks. Giftig plantevernmidler og genmodifisering ble tatt i bruk for å øke produksjonen, få større grønnsaker og saftigere kjøttstykker. Det tok ikke lang tid før farene ved produksjon med plantevernmidler og genmodifisering ble klart. Det var på midten av 1980 tallet da folket begynte å kreve lokale, ferske råvarer og Farm to Table ble født.

For å kalle seg en Farm to Table restaurant er det ingen spesifikke krav, men fire verdier som man burde holde nært hjertet fra produksjon til service.

  1. Lokalt
  2. Selvstendig
  3. Bærekraftig
  4. Matsikkerhet

Vi på Hemsedal Cafe kan med ære kalle oss en Farm to Table restaurant, les videre for å lære hvorfor!

Det hele starter på Brandvoll Fjellgard, bare en 10 minutters kjøretur herfra. Her jobber Arne og Trine hele året rundt med gardsdrift i tradisjonelt vis. Uten de hadde vi verken hatt egg, poteter eller kjøtt! Brandvoll Fjellgaard er ikke som alle andre gårder. Arne og Trine har bygd opp en flokk med de sjeldne norske storferasene Dølafe og Telemarksfe. I dag er det bare ca 250 Dølafe og 400 Telemarksfe i Norge. 

Storfeet blir sendt til Hallingdal lokalmatsenter. Tamt&Vilt  i Hemsedal får alt lam og utegris. På begge steder får vi kjøttet delt på vår helt egen måte, som gjør at vi kan servere mange spennende stykningsdeler.  Trine og Arne leverer personlig egg og poteter  på døra til Hemsedal Cafe.

Seppo, Sebastian, er våres stjernekokk. Han har jobbet over hele Europa på restauranter som spesialiserer seg på en “Farm to Table” mentalitet.  Når kjøttet kommer til Seppo på kjøkkenet, bruker han sine 15 år med «Ærlig Mat»-Erfaring til å servere smakelig mat med et miljø bevist fokus med maksimalt utbytte av råvarene. 

Og med det, støtter vi lokalsamfunnet og smakssansene dine samtidig! Velkommen inn for ett smakelig måltid!