Dry-Age Aften

En gang i måneden under vintersesongen kan du bli med på en smaksopplevelse på Hemsedal Café.

Brandvoll Fjellgård driver med oppdrett av Telemarks storfe, Dølafe og Vestlands-Fjordfe som er kyr som er skapt for å overleve på fjellet. Disse kyrne beholder hornene sine og går fritt i Hydalen hver sommer. På vinteren blir de foret med gress og norsk bygg.

De slaktes når de når en alder mellom 12-20 måneder. Kjøttet som serveres er minst 90 dager tørrmodnet, og under tørkeprosessen konsentreres smaken i en tredjedel av det opprinnelige kjøttet. Vi garanterer en smakseksplosjon som vil glede smaksløkene dine!

Lokalt produsert kjøtt er en av de beste matvarene du kan kjøpe for både deg selv og miljøet. Her er noen av grunnene til hvorfor det kan være bedre å velge lokalt produsert kjøtt.

Bedre Smak

Lokalt produsert kjøtt har ofte en bedre smak enn kjøtt som er produsert langt unna. Dette skyldes at dyr som blir produsert lokalt ofte har en mer variert kosthold og får mer mosjon, noe som resulterer i mer smakfullt kjøtt. I tillegg er det mindre sannsynlig at kjøttet har blitt fraktet over lange avstander og lagret i lengre tid, noe som kan påvirke kvaliteten og smaken på kjøttet.

Mindre Miljøpåvirkelig

Lokalt produsert kjøtt gir også en mindre miljøpåvirkning. Når du kjøper kjøtt fra en lokal gård eller bondemarked, reduserer du karbonutslippene som kommer fra transport av kjøttet over lange avstander. Kjøtt som er produsert langt unna, må transporteres med lastebil, skip eller fly, noe som resulterer i store mengder karbonutslipp.

I tillegg kan lokalt produsert kjøtt også være mer bærekraftig. Gårder som produserer lokalt kjøtt har ofte mindre dyr som har et mer naturlig kosthold og mindre bruk av kjemikalier og hormoner. Dette betyr at disse gårdene kan være mer økologisk bærekraftige og kan bidra til å opprettholde lokal biologisk mangfold.

Bedre Dyrevelferd

Lokalt produsert kjøtt kan også gi bedre dyrevelferd. Dyr som blir produsert lokalt har ofte bedre levekår, mer plass og tilgang til naturlig mosjon og kosthold. Dette kan bidra til å redusere stressnivået hos dyrene og gi dem bedre helse. I tillegg har lokale gårdbrukere ofte en større interesse for dyrevelferd og tar mer ansvar for å sikre at dyrene deres har det bra.

Støtte Lokale Bedrifter

Når du kjøper lokalt produsert kjøtt, støtter du også lokale økonomier og bidrar til å opprettholde arbeidsplasser i ditt samfunn. Ved å støtte lokale gårder og bondemarkeder, bidrar du også til å opprettholde det lokale landbruket og opprettholde viktig kunnskap om matproduksjon.

Konklusjon

Lokalt produsert kjøtt kan være et utmerket valg for alle som ønsker å spise sunnere og mer bærekraftig mat. Ved å velge lokalt produsert kjøtt, kan du nyte bedre smak, redusere miljøpåvirkningen, forbedre dyrevelferden og støtte lokale økonomier. Det kan også være en god måte å bygge et tettere forhold til

Opplev smaken av Hemsedal!

Vi anbefaler å booke bord nå for å forsikre deg opplevelsen.