Sommer i Hemsedal – Våre topp 3 sommeraktiviteter

Når snøen smelter, dagene er lengre og blomstene blomster, er det på tide å begynne å tenke på sommerferie. Syden er fin, men vi her på Hemsedal Café er sterke troende på at Norges vakre natur kan konkurrere med hvilken som helst sommerdestination. Selv om Hemsedal er mest kjent for vinterglede, er det fortsatt mange morsomme ting å gjøre om sommeren her som noen kanskje ikke vet om. Og så, uten mer ståhei, her er våre topp 3 sommeraktiviteter i Hemsedal.

Klatring

Det finnes mange utrolige steder å klatre i Hemsedal for både erfarne og nybegynnere (og alle imellom). Besøk enn av flere klatrefjell som Skurvefjell eller Hydalen for en utfordrende og adrenalinfylt opplevelse. Tar du med deg hele familien til Hemsedal denne sommeren? Stopp innom klatreparkene på Høyt og Lavt hvor det finnes klatreløyper som passer til alle nivåer. I Hemsedal er flere buldresteiner også pusset frem og er gratis å bruke som den som er bak Rampa Kjøpesentret.

Trenger du kurs, guide eller utstyr? Sjekk ut Hemsedal Fjellsport og MOH sport for alle klatrebehovene dine! Se også Hemsedals klatring-brosjyre for mer detaljert informasjon.

Fossejakt

Fosser er noen av Hemsedals lokale sommerskatter. Med noen som er bare en enkel tur unna og noen som er gjemt dypt i skogen mellom dal og fjell, er fossejakt et av de morsomste og vakreste eventyrene Hemsedal har å tilby. Fossejakt er også familie- og lommevennlig siden man ikke trenger en spesiell guide eller utstyr. Den populære Rjukandefossen som er bare en liten kjøretur fra sentrum hvor man kan prøve å balansere på line, zip-line eller stuper fra klipper hvis man tør. Ønsker du deg en litt mer utfordrende tur? Da kan du prøve å finne den fantastiske Fekjanåenefossen. Du må lete, men med litt vilje kan du finne den nok lett og badingen etterpå er vel verdt innsatsen.

Trøymsånefossen – Bilde fra Hemsedal.com

Hvis du ble interessert, er det mange flere fosser du må bare komme for å finne og se for deg selv!

Sykkeltur

Liker du å sykle? Da er det sikkert noe spennende for deg å gjøre i Hemsedal om sommeren! Her finnes sykkelruter i dalen, i skogen, på høyfjellet, på grusveier og stier så at du kan kose deg i friluften og alle den vakre naturen i Hemsedal fra topp til bunn. Det er 23 merket og gradet sykkelløyper på grusveier og stier, og de som liker freeride kan nytte løypen fra toppen av stolheisen på Hemsedal Skisenter. Flere lengre turer bruker også Hemsedal som utgangspunkt.

Ikke så erfarende på sykkel? Prøv å leie elsykkel fra MOH Sport for en litt roligere (men ikke mindre spennende) tur. I fjor sommer syklet Hemsedal Cafés egen Vilde og My fra sentrum til Vavatn via Skogshorn stigen på elsykkel leide av MOH.

De fikk masse glede på denne turen og det er en opplevelse vi absolutt kan anbefale.  

Vi gleder oss til å se dere!

Forhåpentligvis har noen av dere blitt inspirert til å ta en tur til Hemsedal i sommer! Vi er veldig glade i dalen vår og ønsker at dere kommer til å gjøre det samme.

Trenger et sted å bo på sommerferien din til Hemsedal? Skiers Lodge er åpen for overnatting året rundt og vi vil gjerne ha deg på besøk!

Dette er bare noen få av de fantastiske sommeraktivitetene her i Hemsedal og mange flere venter her på deg. Hvis du ønsker deg mer informasjon om sommerturer- og aktiviteter, kan våre servitører gjerne gi deg noen tips mens du spiser når Hemsedal Café åpner igjen 18. juni. Skiers Lodge holder fortsatt åpen!

Føl deg trygg på Hemsedal Café og Skiers Lodge!

Vi jobber etter regjeringens retningslinjer i henholdsvis til COVID-19 og tar alle restriksjoner på største alvor. Vi holder oss oppdatert med alle endringene i tiltakene og skal fortsette å gjør det gjennom sommersesongen. Hos oss spiser og sover du trygt! Vi ønsker vi deg en hjertelig velkommen (med god avstand) til Skiers Lodge og Hemsedal Café. Vi ses snart!