Lokal mat fra Hemsedal Cafe – Lufttørket Skinke og Dry-age

Vi på Hemsedal Cafe legger sjela vår i mat-opplevelsen. Vi ønsker å gi Hemsedal et helt unikt og lokalt mat-tilbud. Vi har nå brukt opp i mot 2 år på å produsere to type kjøtt-stykker som representerer oss som en restaurant. Begge kjøtt-stykkene er utviklet sammen med Brandvoll Fjellgard. Brandvoll er en økologisk drevet gård som har dyrevelferd først og vi har vært stolte samarbeidspartnere med gården i 7 år og gleder oss til mer. Alt kjøttet på Hemsedal Cafe, inkludert disse to spennende stykkene, kan nytes med god samvittighet ovenfor både dyrevelferd og støtte til lokal matproduksjon.

Lufttørket Skinke

Dette er skinke som er lufttørket på hemmelig mørningslager på ca 1000 MOH her i Hemsedal. Den friske fjell-luften bidrar til en helt unik smak i kjøttet hvor alle sesongene får sette sitt preg på det. De henger i minimum i ett år, mens de tyngre skinkene har hengt opp til 2.5 år. Og lenger skal de henge! Skinkene er selvsagt fra lykkelige norske utegangs griser fra Brandvoll Fjellgard. 

Dry-aged

Det andre kjøttstykket er også lokal-produsert vi er stolte av å presentere er tørr-modnet, eller «dry-aged,» kjøtt fra norsk Telemarksfe og Dølafe som også er fra Brandvoll Fjellgard. Disse stykkene er tørr-modnet i ca. 3 måneder, og modningsprosessen bidrar til et veldig mørt og smakfullt kjøttstykke. De blir modnet på bein som et naturlig stykke som gjør at vi kan kutte opp de spesielt gode stykkene tomahawk, porterhouse og t-bone. Fordi vi er opptatt av minst mulig mat-svinn, bruker vi bein og avskjær til å produsere en fantastisk god redusert oksekraft, eller demi-glaze. 

Gjester av Hemsedal Cafe og de som er interessert i slik type mattilbud, kan ta kontakt med oss og høre om det finnes kjøttstykker som kan kjøpes! Skinken selger vi enten hel eller kuttet opp, mens dry-aged kjøttet er klart i desember. Da kan det bestilles på forhånd og på forespørsel, send en mail til cafen@gohemsedal.com hvis du er interessert i dette. Kjøttet kommer også til å bli brukt i utvalgte retter gjennom sesongen så her er det bare å følge med!

Les mer om restauranten vår her og les Hemsedal.com sin artikkel om vårt forhold med Brandvoll Fjellgard her.